Följ oss under studietiden

ÄR DU STUDENT och vill veta mer om hur livet är på en internationell byrå? Följ oss i sociala medier! 

Sociala medier

Emanuel story

Det jag förstått mer och mer är vikten av god stämning på arbetsplatsen

Emanuel Bergqvist

Sommarnotarie

Gör som Emanuel Bergqvist och sök sommarnotarietjänst hos oss! Vi passade på att ställa ett par frågor när tio sommarveckor nått sitt slut:

Berätta lite om dig själv Emanuel
Jag är 24 år, från Borås och bor tillsammans med min sambo i Uppsala. Jag gillar att löpträna, spela golf och vara ute i naturen. Jag är egentligen en tekniknörd som halkat in på juristspåret och nu är jag här.

Hur kom det sig att du sökte sommarnotarietjänst på DLA Piper?
Jag sökte mig till DLA Piper för att jag hade ett kontaktsamtal på Kontaktdagen i Uppsala där jag fick ställa frågor, prata om karriärmöjligheter fick och chansen att presentera mig själv på ett lite mer informellt sätt än en typisk arbetsintervju (rekommenderas!). Jag var även med på en del aktiviteter som DLA Piper anordnade hösten -18 där jag fick prata med mina nuvarande kollegor och ställa mer frågor om hur det var att jobba på byrån. Det ena ledde till det andra och jag sökte sen en sommarnotarieplats här vilket var ett fantastiskt beslut! Det som lockade mig från första början var den internationella prägeln och möjligheten att jobba utomlands genom secondments.

Vad har du fått göra under din tid som sommarnotarie?
Jag har primärt varit i Corporategruppen och sekundärt i IPT-gruppen. Jag har fått göra väldigt blandade uppgifter främst inom Corporate. En stor del av sommaren har gått till ett stort projekt där jag och min notariekollega Madeleine Lyth Segerman bland annat fick åka ner till Malmö för att hjälpa en klient på plats med bolagsdokumentation. Det projektet snurrade sedan vidare och har pågått sedan vecka två av sommarnotarietiden och resten av sommaren. Verkligen roligt att få följa med ett projekt från start till slut! Det jag spenderat mycket tid på annars är rättsutredningar, granskning av olika avtal, upprättande av diverse bolagsrättsliga handlingar och due diligence-arbete.

Stämde sommarnotarietjänsten överens med dina förväntningar?
Den överträffade på många sätt mina förväntningar och jag är verkligen glad att jag sökte mig hit och hamnade här. Det har framförallt känts som att man fått prova på att arbeta på riktigt och involverats i projekt på allvar där ens insatser har reell påverkan på ett projekt. Min förväntning var nog att man skulle få mindre viktiga "småuppgifter" och kanske inte få involveras i något stort, men det har varit tvärtom och det har gjort att man lärt sig otroligt mycket.

Vad har du fått för intryck av DLA Piper under tiden du arbetat här?
Mitt intryck har gått från redan väldigt bra till ännu bättre skulle man kunna säga. Jag har träffat otroligt många härliga personer som jag fått jobba med och lära känna. Det jag förstått mer och mer är vikten av god stämning och team-spirit på arbetsplatsen och där tycker jag att DLA Piper är riktigt duktiga på att välkomna nya medarbetare. Man känner sig snabbt som en i gänget.

Vad tar du med dig från tiden som sommarnotarie?
Jag tar med mig vikten av att alltid våga fråga om man är osäker på en arbetsuppgift. Det är enkelt att bara försöka lösa saker själv fast än man kan spara så mycket tid om man bara ställer en eller två snabba frågor. Det man snabbt också lär sig är vikten av att vara extremt noggrann i sitt arbete som jurist.

Vi är nyfikna på dig

VI VILL GÄRNA LÄRA KÄNNA DIG redan under studietiden för att se om vi passar ihop. Har du läst minst sex terminer på juristutbildningen kan du söka jobb som sommar- eller vinternotarie. Vi tar även emot uppsatspraktikanter och erbjuder extrajobb.

Sommar- och vinternotarie

Sommarnotarietjänstgöring är en 10 veckors praktik som ger dig ett perfekt tillfälle att prova på livet på en affärsjuridisk byrå. Under studieuppehållet kring jul erbjuder vi vinternotarietjänst under 3–4 veckor. Som notarie introduceras du till arbetet som jurist och får handledning från någon av våra jurister. 

Har du en uppsatsidé?

Vi vill erbjuda dig praktik som skapar värde för dig när du ska in i arbetslivet. Hör gärna av dig och berätta om vad du är intresserad av att fördjupa dig i, så matchar vi dina önskemål mot våra möjligheter. Praktiken innebär 10 veckors arbete som jurist hos oss, inriktat mot ett eller flera verksamhetsområden.

Vill du jobba extra?

Vi anställer ett par studenter per år som arbetar extra inom juridik eller administration. Det kan innebära att jobba som juristassistent en dag i veckan, som extrapersonal i vår reception eller inom andra delar av vår verksamhet.

Är du klar med dina studier?

Grattis! Då vill vi gärna höra mer om dig. Här hittar du våra lediga jobb. Du ansöker genom att ladda upp ditt personliga brev, CV, betyg från gymnasiet och universitetet samt andra relevanta intyg. Det går också att söka genom att logga in med din LinkedIn-profil.

OM DU HAR FRÅGOR är du välkommen att kontakta Ellen Wikberg , HR-koordinator på ellen.wikberg@dlapiper.com.