Våra berättelser

ALLA MEDARBETARE har en historia att berätta. Här delar våra medarbetare med sig av hur de har växt och utvecklats på DLA Piper.

Erik story

På ett bananskal – via Stockholm till Sydney

Erik Andreasson

Advokat

Jag halkade in på DLA Piper på ett bananskal. Det är drygt sju år sedan och det var en kursare från Lund som tipsade mig om jobbet i DLA Pipers obeståndsgrupp. Jag känner fortfarande stor glädje över valet av arbetsgivare. Tidigt ansvar har gjort att jag växt och utvecklats, både som person och som rådgivare. För några år sedan fick jag chansen att göra klientsecondment på ett finansbolag. Mitt professionella nätverk blev större och jag fick en fördjupad relation med klienten. För mig personligen gav det också insikten att arbetet på byrå passar mig bra; trots att vi ibland har fler arbetstimmar, ges också större möjlighet till flexibilitet och möjlighet att själv styra över sitt arbete. Tidigare i år gjorde jag mitt andra secondment, på DLA Pipers Sydneykontor. Där utvecklades jag ytterligare på det personliga planet – jag vidgade mina vyer genom att ta del av det internationella sammanhanget som byrån erbjuder. Det visade sig att företagskulturen i Sydney är ganska lik den på vårt Stockholmskontor; folk är öppna och det är en ganska platt organisation. Jag fick också sätta mig in i ett helt nytt rättssystem, vilket var väldigt intressant och utmanande.

Alicia Ehn

Jurist

Jag har bott och arbetat i Kina, och har en kandidatexamen i kinesiska. När det var dags välja arbetsgivare kändes det viktigt att inte släppa den biten. Jag visste att DLA Piper har kontor där, och jag hade fått kontakt med Marianne, som är Stockholmskontorets egna Kina-expert, under studietiden. Jag förstod att det skulle innebära hårt arbete och långa dagar för att, på några års sikt, få åka på secondment till Kina, och jag ställde mig frågan om det var värt att satsa på det. Först provade jag att vara vinternotarie och sedan kom jag tillbaka som sommarnotarie. Nu är jag här igen, som biträdande jurist. Det som avgjorde att jag valde att komma tillbaka till DLA Piper var dock inte möjligheten till en Kina-relaterad karriär, utan det var först och främst kollegorna. Här kan du vara dig själv – folk är ärliga och öppna. En skön arbetsplats, helt enkelt. I somras stannade ett gäng kvar efter fredagsölen – länge – trots att vi alla kunde ha gått hem och umgåtts med andra. Alla föredrog att stanna kvar efter en hård arbetsvecka och sjunga schlagerdängor i mikrofonen på 6:an.

Alicia story

Det är okej att jobba sent, om man får sjunga karaoke med kollegorna efter jobbet

Anna story

Förtroendet för min specialistkompetens har fått mig att växa

Anna Berntorp

Advokat

Under mina år på DLA Piper har jag gått från att kunna lite om mycket till att fokusera på ett specialistområde – aktiemarknadsrätt – och bli riktigt duktig på det. Det är ett nischat område med många regler, transparens mot offentligheten och direkt feedback på mitt arbete, något jag verkligen gillar. En situation där det blev väldigt tydligt att jag utvecklat min kompetens, var i ett möte med VD:n och ekonomichefen på ett stort klientbolag, bara ett par år efter att jag börjat jobba på DLA Piper. Mitt under dragningen av min fråga slog det mig att de båda, två supererfarna och högt uppsatta företagsledare, faktiskt lyssnade på mig och värdesatte min input – för att jag kunde mest om frågan. Det var en härlig känsla! Det är mycket annat som också fått mig att utvecklats på DLA Piper. 2016 var jag på secondment i London – i navet av DLA Pipers verksamhet och mitt i finanssmeten. Tiden i London fick mig att inse vilket enormt sammanhang vi befinner oss i. Utbytet gav mig många nya kunskaper och ett stort nätverk. Det gav mig också nyttig erfarenhet av ett annat rättssystem, som ställde allt jag kunde lite på ända.

Med 90 kontor i 40 länder världen över har medarbetarna på DLA Piper möjlighet till spännande internationella karriärer.

DLA Piper topprankas inom flera områden av det internationella rankinginstitutet Legal 500.

Rita Haddad

Receptionist

Min resa på DLA Piper började för snart två år sedan. När jag första gången åkte upp till plan 6, där de flesta av våra medarbetare sitter, insåg jag hur stor arbetsplats jag hamnat på. Det tog ett litet tag att komma in i grupperna och lära känna kollegorna, men idag har jag skapat små relationer med de flesta på byrån och känner en samhörighet som skapar glädje. Jag känner mig väldigt hemma här. På DLA Piper finns en organisation och struktur som gör att jag är trygg i att kunna luta mig mot andra när det behövs – det finns alltid back-up. Att kunna växa och utveckla byrån tillsammans med mina kollegor gör att jag trivs så bra. Med min bakgrund inom reception och konferens älskar jag ju dessutom service och att träffa människor, så det här jobbet är helt rätt för mig.

Rita story

Stor arbetsplats med plats för många små relationer

Anton story

Inlärningskurvan är brant, på ett positivt sätt

Anton Sahlén

Jurist

Jag jobbar i corporate-gruppen på DLA Piper sedan hösten 2017. Man kan säga att min grupp är lite av navet i en affärsjuridisk byrå. Vi sysslar med alla typer av bolagsrättsliga frågor med fokus på transaktioner och aktiemarknadsrätt – och stöttar klienter som vill etablera sig i Sverige eller Norden. Det internationella perspektivet var en av sakerna som avgjorde mitt val av arbetsgivare. Vi har kontor i hela världen och du får en reell möjlighet att arbeta internationellt. Som nyanställd på en stor affärsjuridisk byrå ställs du dagligen inför situationer du aldrig tidigare befunnit dig i. Inlärningskurvan är brant, på ett positivt sätt. Du utvecklas snabbt, både som person och i din yrkesmässiga roll, får tidigt ansvar och förtroende. Sedan är vi ett soft gäng med bra sammanhållning. Jag uppmanar alla mina gamla kursare att söka sig hit!

Christopher Büller

Advokat

För drygt sju år sedan rekryterades jag för att bygga upp vår varumärkespraktik – ett stort ansvar som jag tog mig an med skräckblandad förtjusning. Jag hade arbetat med varumärken innan, men egentligen hade jag inte någon praktisk erfarenhet av att bygga ett business case och eftersom avdelningen var helt ny, fanns det ingen som kunde dela med sig av sina erfarenheter. Situationen var lite läskig, eftersom jag gick utanför min comfort zone, men det var samtidigt spännande. I efterhand inser jag hur extremt utvecklande det var att få så stort ansvar och förtroende tidigt – det fick mig att växa otroligt mycket i min yrkesroll. Idag känner jag mig betydligt tryggare i min yrkesroll. DLA Piper ger verkligen möjligheter. Ser man att det finns ett område som har potential, så får man fria tyglar. Jag har, till exempel, arbetat med spelindustrin, för att jag såg ett behov att jobba med spellagstiftningsfrågor.

Christopher story

Det var läskigt, men samtidigt spännande

DLA Piper är exklusiv legal rådgivare till alpina VM i Åre 2019.

Med över 650 medarbetare är DLA Piper den största byrån i Norden.

Katalin story

Vi har behållit den lilla byråns känsla av närhet

Katalin Holmgren

Juristassistent

Mitt jobb som juristassistent på DLA Piper är omväxlande, krävande och utvecklande – det är därför jag trivs så bra här. Jag har alltid varit intresserad av att utveckla mig och DLA Piper har gett mig tillfällen att göra det. En annan sak som gör att jag trivs så bra i min roll är att jag känner att mina jurister litar på att jag fixar allt – i rätt tid – även om jag ibland inte har all information från början. Jag gillar det, för det visar att de tror på mig. Att få förtroende från de jag arbetar tillsammans med gör att jag växer i min roll och att jag lär mig nya saker varje dag. Du kan också alltid knacka på hos vem som helst om du har något du behöver diskutera. För trots att DLA Piper har växt under åren och idag är en stor byrå, har vi behållit den lilla byråns känsla av närhet.

Anna Grahn

Advokat

Min resa på byrån började när min tidigare arbetsgivare slogs samman med DLA Piper. Genom att tidigt få förtroende, eget ansvar och att få “steppa fram”, har jag växt och utvecklats i advokatrollen. Jag märkte snabbt att det fanns otroligt bred kompetens hos min nya arbetsgivare. På DLA Piper står du aldrig ensam – det finns alltid kompetenta kollegor att luta sig emot. I vissa ärenden tar jag hjälp av andra specialister, till exempel kollegorna i skattegruppen. Vår gemensamma kompetens gör oss starkare och vi kan leverera ett färdigt paket till klienter – vi behöver inte reservera oss i någon fråga. Det är en av de stora fördelarna med att arbeta här. Tillsammans med det härliga arbetsklimatet med öppna dörrar gör det DLA Piper till en attraktiv och utvecklande arbetsplats – där klienten står i fokus.

Annagrahn story

Mycket eget ansvar, men aldrig ensam

Sofia story

Vi är en global byrå - på riktigt

Sofia Rasmusson

Jurist

Jag sökte mig till DLA Piper eftersom byrån är högt rankade inom arbetsrätt, vilket är mitt specialistområde. En annan anledning till att jag valde DLA Piper är byråns internationella inriktning. Trots daglig kontakt med utländska klienter och kollegor i andra länder har dock det globala ibland känts lite avlägset då jobbet rent fysiskt ändå huvudsakligen sker från kontoret i Stockholm. När jag nyligen fick möjlighet att delta i DLA Piper Foundation Academy, byråns interna utbildningsprogram, fick jag dock tillfälle att även personligen träffa och arbeta tillsammans med kollegor från andra länder. Detta gjorde att de stora orden om att vara “A Leading Global Law Firm” kändes mer på riktigt. Upplevelsen gjorde att jag blev inspirerad att fortsätta ta del av det internationella sammanhang som DLA Piper erbjuder. Den här typen av utbildningsprogram och liknande events är något som erbjuds i stor omfattning och fyller en viktigt funktion i att knyta ihop kollegor och skapa samhörighet.

DLA Piper är den advokatbyrå som hanterade flest transaktioner i såväl Norden som Europa under det senaste året.

DLA Piper arbetar hela tiden pro bono för att göra vår värld bättre. Under 2017 omfattade detta arbete mer än 200 000 timmar.